
FÖR SMAKEN.
Efter en uppskattad lansering av vår burgare upplevde vi att marknaden även saknade en riktigt bra växtbaserad kycklingburgare som varken kompromissar med smak eller konsistens.
Nu presenterar vi Havredals Växtbaserade Kycklingburgare. Genom vår unika framställningsprocess får den en rik smak, saftigt växtkött med struktur som liknar kyckling och en krispig stekyta. Burgaren som är baserad på gul ärta och bondböna är svenskproducerad, 100% växtbaserad, glutenfri, sojafri och proteinrik (15g/100g).
Ett välsmakande val för den klimatklyftiga som vill äta kyckling, utan att äta kyckling.
FÖR KOCKEN.
Havredals Växtbaserade Kycklingburgare kommer opanerad för att du som kock ska få större frihet att smaksätta paneringsmixen. Vi på Havredals tycker bäst om denna burgare stekt eller grillad men den går lika bra att frittera. Även vår kycklingburgare går utmärkt att smasha för större stekyta och krispigare kanter.


Svenskproducerad
Sojafri
Glutenfri
Utmärkt att fritera
FÖR PLANETEN.
Havredals burgare och färs produceras i Sverige med växtprotein från bondböna, havre och andra grödor. Ingredienserna kommer från Sverige och andra länder i norra Europa.
Omställningen av livsmedelskedjan är avgörande för att vi ska kunna nå klimatmålen. Idag saknas produktion av många viktiga grödor i Sverige. Havredals vill hjälpa till att öka tillgången till svenska grödor genom att alltid välja lokala ingredienser när det är möjligt.
Kul att du är nyfiken på våra växtbaserade köttalternativ.

Näringsvärden per 100 gram
VÄXTBASERAD KYCKLINGBURGARE
Energi – 638 kJ / 152 kcal
Fett -7,7 g
varav mättat fett – 0,8 g
Kolhydrat – 6,1 g
varav sockerarter – < 0,5 g
Protein – 15 g
Salt – 1.9 g
Innehållsförteckning
VÄXTBASERAD KYCKLING BURGARE
Vatten, ärtprotein, rapsolja, bondbönaprotein, naturliga aromer, stabiliseringsmedel (metylcellulosa), potatisstärkelse, glutenfri havre, salt, vinäger, kryddor
Produktspecifikation
VÄXTBASERAD KYCKLINGBURGARE
Vikt per burgare: 110 g
Antal per låda: 28 st
Nettovikt per låda: 3,08 kg
Antal lådor per helpall: 126 st
GTIN: 7350114510104
Havredals art nr: 1030

Tillagning
VÄXTBASERAD KYCKLINGBURGARE
Stek: Tillagas fryst 12 minuter på medelvärme. Vänd var tredje minut.
Optimal innertemperatur är 70-75 °C.
Fritera: 4 – 5 minuter i 170 °C från fryst. 1,5 – 2 minuter i 170 °C tinad. Ca 1,5 minut smashad.
Recept
Laga ditt favoritrecept med vår burgare – den är supergod och funkar precis lika bra som kyckling, men är mycket bättre för klimatet!
Specifika recept kommer inom kort!
Artikelnummer
GTIN: 7350114510104
Havredals art nr: 1030
Producerat i Sverige
