Fiberrika växtbaserade våfflor grundrecept

av Therese Elgqvist
För frasiga våfflor behövs varken ägg eller mjölk. Det går precis lika bra med havredryck och lite bakpulver för att få till fluffigheten. Det här receptet är en riktig fiberbomb med sötma från havredrycken – och krispighet från hela havregryn. Receptet kan varieras med olika toppingar men även genom smaksättning på smeten; testa exempelvis att mixa ner en näve färsk basilika och mynta i smeten för snygg färg och mängder med smak!
30 minuter, 6 våfflor
Ingredienser
- 3 1/2 dl havremjöl
- 1 dl havregryn
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 4 1/2 dl Havredals Havredryck Original
- 2 msk olivolja
- 1/2 tsk salt

Tillagning
Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten
Tillsätt hälften av havredrycken och vispa ihop till en smet.
Tillsätt sedan resten av havredrycken och olivoljan.
Låt svälla 20 minuter.
Grädda i våffeljärn med lite neutral olja, eller växtbaserat smör.
Servera med t.ex. hallonkompott eller spenatpesto och morotsstomp.