Söta havrevåfflor med hallonkompott och cashewsås

av Therese Elgqvist

Våfflor som serveras med söt topping. Med havremjöl och hela havregryn blir våfflorna lite matigare. Tillsammans med syrligheten från hallonkompotten och sötman från cashewsåsen blir det en perfekt mättande fika eller lättare lunch.

40 minuter, 6 portioner

Ingredienser

Hallonkompott

  • 250 gram frysta hallon
  • 2 msk vatten
  • 1 tsk honung eller socker

Cashewsås

  • 1 dl naturella cashewnötter, blötlagda över natten
  • 1/2-1 dl Havredals Hädde Matlagning
  • 2 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 färsk dadel, eller 1 tsk lönnsirap
  • 1 nypa flingsalt

Till servering

  • Färsk basilika eller mynta
  • Citroncest

Tillagning

Vispa ihop ingredienserna till smeten. Låt svälla 20 minuter.

Blötlägg cashewnötterna i rikligt med vatten över natten. Häll av och skölj. Mixa med resten av ingredienserna med stavmixer eller i blender tills helt slätt. Tillsätt lite mer Hädde för en lösare sås.

Servera våfflorna nygräddad med hallonkompott, ringlad cashewsås, färska örter och eventuellt lite citroncest.