
FÖR SMAKEN.
Vår burgare är redan nu hyllad på restauranger över hela landet. Den är framtagen och producerad i Sverige med bondböna, havre och andra grödor från Sverige och norra Europa. 100% växtbaserad, glutenfri, sojafri och proteinrik (15g/100g). Ett välsmakande val för den klimatklyftiga som vill äta kött, utan att äta kött.
”VÅR NYA VÄXTBURGARE FRÅN HAVREDALS ÄR SÅ BRA ATT INTE BARA VEGANER OCH VEGETARIANER KOMMER PROVA. JAG TROR ATT ÄVEN EN INBITEN KÖTTÄTARE SKULLE GE DEN ETT VÄLDIGT HÖGT BETYG”

Svenskproducerad
Sojafri
Glutenfri
15g protein per 100g
100% Växtbaserad
Komplett aminosyraprofil
Går utmärkt att smasha
Går utmärkt att fritera
FÖR KOCKEN.
Saftiga patties, med köttliknande struktur och konsistens för en optimal burgarupplevelse. Gör sig lika bra i fritös och på stekbord som i stekpanna och på grillen. För dig som vill vara tidseffektiv och serverar burgare på löpande band rekommenderar vi att fritera. Endast 4-5 minuter från fryst. Pattyn kan smashas för att få en större stekyta och ökad krispighet.
Cheddarost, picklad rödlök, bbq-dressing, bifftomat, chili… Havredals Premiumburgare dressar du precis som andra burgare. Pattyn är smakrik som den är men kan självklart kryddas och glaceras efter kockens preferens och kreativitet.


”Havredals burgare är så god att till och med jag kan tänka mig att äta vegetariskt nån gång i veckan”
FÖR PLANETEN.
Havredals burgare och färs produceras i Sverige med växtprotein från bondböna, havre och andra grödor. Ingredienserna kommer från Sverige och andra länder i norra Europa.
Omställningen av livsmedelskedjan är avgörande för att vi ska kunna nå klimatmålen. Idag saknas produktion av många viktiga grödor i Sverige. Havredals vill hjälpa till att öka tillgången till svenska grödor genom att alltid välja lokala ingredienser när det är möjligt.
Kul att du är nyfiken på våra växtbaserade köttalternativ.


Vill du ha Havredals produktblad som pdf? Fyll i så skickar vi till dig.
Näringsvärden per 100 gram
VÄXTBASERAD BURGARE
Energi – 942 kJ/225 kcal
Fett – 15,9 g
Varav mättat – 7,3 g
Kolhydrater – 6,9 g
Varav sockerarter – 0,6 g
Protein – 15 g
Salt – 1,1 g
Innehållsförteckning
VÄXTBASERAD BURGARE
Vatten, bondbönaprotein, kokosfett, rapsolja, naturliga aromer, ärtprotein, stabiliseringsmedel (metylcellulosa), potatisprotein, glutenfri havre, potatisstärkelse, salt, rödbetskoncentrat, vinäger, karamelliserat socker, acerola körsbärskoncentrat.
Produktspecifikation
VÄXTBASERAD BURGARE
Vikt per burgare: 110 g
Antal per låda: 28 st
Nettovikt per låda: 3,08 kg
Antal lådor per helpall: 126 st
GTIN: 17350114510101
Havredals art nr: 1013

Tillagning
VÄXTBASERAD BURGARE
Saftiga patties för en optimal burgarupplevelse. Kan smashas. Gör sig lika bra i fritös och på stekbord som i stekpanna och på grillen.
TILLAGNING
Stek: Tillagas fryst 12 minuter på medelvärme. Vänd var tredje minut.
Fritera: Tillagas fryst, 4 minuter i 170 °C. Ca 2 minuter tinad. Ca 1,5 minut om
burgaren smashas.
Recept
VÄXTBASERAD BURGARE
Laga ditt favoritrecept med vår burgare – den är supergod och funkar precis lika bra som nötkött, men är mycket bättre för klimatet!
Specifika recept kommer inom kort!
Artikelnummer
Martin & Servera – 106984
Out of home – 68764
Producerat i Sverige
