Veganska våfflor med blåbärskompott och vaniljkräm
Ingredienser
(4st våfflor)
Våffelsmet
- 1 1/2 dl Havredryck Original
- 1 dl vatten
- 40 g margarin
- 2 dl vetemjöl
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 krm salt
Blåbärskompott:
- 1 1/2 dl frysta blåbär
- 2 msk strösocker
- 1/2 tsk majsstärkelse
Vaniljkräm
- 1 dl Hädde
- 1/2 dl Havredryck Original
- 1 tsk majsstärkelse
- 1/2 msk strösocker
- 1 tsk vaniljsocker


GÖR SÅHÄR
Våffelsmet:
Smält margarinet och låt svalna i kastrullen. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt havredrycken och vattnet. Vispa till en jämn smet. Ner med smöret. Ställ in i kylen medan du gör
blåbärskompotten och vaniljkrämen.
Blåbärskompott:
Tina blåbären med sockret i en kastrull på låg värme. Blanda majsstärkelsen och lite vatten som du sedan rör ner i blåbären. Koka upp under omrörning i ca 2 minuter. Låt svalna.
Vaniljkräm:
Häll i socker, Hädde och havredrycken i en kastrull. Blanda majsstärkelsen med lite vatten. Vispa ner majsstärkelsen lite i taget, totalt ca 1 tsk, till en slät redning. Koka upp under omrörning i ca 2
minuter. Tillsätt vaniljsockret låt svalna något. Skulle krämen bli för hård till servering går det bra att värma upp igen med lite vatten till önskad konsistens.