Veganska våfflor med blåbärskompott och vaniljkräm

Ingredienser

(4st våfflor)

Våffelsmet

Blåbärskompott:

  • 1 1/2 dl frysta blåbär
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 tsk majsstärkelse

Vaniljkräm

GÖR SÅHÄR

Våffelsmet:

Smält margarinet och låt svalna i kastrullen. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt havredrycken och vattnet. Vispa till en jämn smet. Ner med smöret. Ställ in i kylen medan du gör
blåbärskompotten och vaniljkrämen.

Blåbärskompott:

Tina blåbären med sockret i en kastrull på låg värme. Blanda majsstärkelsen och lite vatten som du sedan rör ner i blåbären. Koka upp under omrörning i ca 2 minuter. Låt svalna.

Vaniljkräm:

Häll i socker, Hädde och havredrycken i en kastrull. Blanda majsstärkelsen med lite vatten. Vispa ner majsstärkelsen lite i taget, totalt ca 1 tsk, till en slät redning. Koka upp under omrörning i ca 2
minuter. Tillsätt vaniljsockret låt svalna något. Skulle krämen bli för hård till servering går det bra att värma upp igen med lite vatten till önskad konsistens.