MÖRK CHOKLADKRÄM MED MARCONAMANDLAR, APELSIN OCH OLIVOLJA!

av Madeleine Jönstam

DU BEHÖVER:

  • 100 g mörk choklad 
  • 3 dl Hädde från Havredals 
  • 1/2 msk råsocker 
  • 2 st äggulor
  • 1 dl marconamandlar
  • 1 apelsin
  • Olivolja 

Gör såhär:

Börja med att finhacka chokladen och lägg i en bunke.

Koka upp Hädde och råsocker försiktigt på medelhög värme så den inte bränns.

Häll Hädden över chokladen och rör runt tills den smält helt. Låt svalna lite.

Vispa sen ner äggulorna i chokladsmeten och ställ in i frysen i 1-1 1/2 timme så den blir fast men fortfarande krämig.

Finhacka marconamandlarna så de blir som ett strössel.

Lägg upp chokladkrämen på en fin tallrik.

Toppa krämen med mandelströssel och zest från apelsinen.

Servera med skivor av apelsin och toppa med några droppar olivolja.