Nu finns Havredals svenska havredryck Kafé & Kondis i butik

10 november, 2021
Press

Tidigare i år lanserade Havredals sin nya Havredryck Kafé & Kondis, speciellt anpassad för kaffe, för kaféer och restauranger. Nu utökar Havredals med att erbjuda Kafé & Kondis för försäljning i butik direkt till konsumenter. Den kaffe-anpassade drycken har en ökad skumbarhet och mer neutral smak så att kaffet får en mer framträdande roll. Liksom de övriga dryckerna fortsätter Havredals med samma retroflirtande förpackningsdesign.

Idén med Havredals nya Havredryck Kafé & Kondis är att låta kaffet spela huvudrollen. Därför har produkten utvecklats för att ta ett steg tillbaka i både sötma och havresmak, men med utgångspunkt i Havredals originalrecept. Den är framtagen för att blanda sig väl med alla sorters kaffe och har en högre fetthalt som ger en fyllig, gräddig smak med en lite nötig karaktär.

— Vi fortsätter att öka tillgängligheten för våra produkter och ser fram emot att fler butikskedjor tar in Kafé & Kondis. Det finns en efterfrågan på fler växtbaserade drycker som passar till kaffe. Kafé & Kondis uppfyller smakprofilen som kaffedrickare gillar i och med att den är mer neutral än vår originaldryck och ger ett stort härligt skum som baristor tycker om, säger Per-Johan Thörn, vd på Havredals.

Havredals Havredryck Kafé & Kondis har tagits fram i nära samarbete med kaféer och utvecklats för att fungera bra både i bryggkaffet och skummad i cappuccinon. Drycken har ett noga genomarbetat recept för att möta kraven där kaffet ska stå i centrum. Den mer fiberrika Havredals Original fungerar också fint i kaffet med sin sötare smak för den som föredrar det.

Kafé & Kondis finns redan nu att köpa hos Martin & Servera, ICA, Coop, Mathem, Apotea, CityGross, Axfood, Happy Green, Bageriprodukter, Out of Home och Flaivy. Det går också bra att kontakta Havredals direkt för att lägga en order. Precis som Havredals övriga växtbaserade mejerialternativ tillverkas Havredryck Kafé & Kondis i Sverige av havre och raps från svenska bönder.

För mer information, kontakta Havredals pressavdelning
press@havredals.se

Havredals – mat som borde funnits för länge sen.

Presskontakt

För pressfrågor kontakta oss på:

press@havredals.se

Alla pressbilder
Om Havredals

Havredals tar fram växtbaserade livsmedel baserade på svenska och nordiska råvaror. Företaget är baserat i Uppsala och lanserade sin första produkt, Havredryck Original, i början av 2020. Idag finns Havredals produkter i butiker över hela landet. Visionen är att bekämpa klimatförändringar och hälsoproblemen i vårt moderna samhälle.