Pasta med örtig soltorkad tomatsås

av Therese Elgqvist

En krämig pasta med soltorkade tomater

30 minuter, 4 portioner

Ingredienser

  • 1 msk bovetemjöl / majsstärkelse
  • 1 msk vatten
  • 4 soltorkade tomater
  • 2 1/2 dl havredals Hädde
  • 1 tsk lantbuljongpulver
  • 1 näve färsk persilja, finhackad
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • Flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 400 gram pasta

Tillagning

Blötlägg de soltorkade tomaterna i hett vatten i 5 minuter.

 Vispa ihop mjöl eller stärkelse och en skvätt vatten tills slätt.

Finhacka tomaterna och mixa sedan med Hädde och buljongpulver med en stavmixer. Häll ner i en kastrull, tillsätt under omrörning redningen i en tunn stråle och låt såsen sjuda ett par minuter tills den tjocknar.

Koka pasta enligt anvisningen på paketet.

Rör ihop pasta med såsen.

Blanda ner finhackad persilja. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Späd eventuellt med lite pastavatten om såsen känns för tjock.

Servera direkt.